קפה אלונה

שירי מדן • 18/9/2019 כניסות

אתמול התקיים ארוע מיוחד פרידה מפרסקו והתחלה חדשה של קפה אלונה

אז אלו הרגעים שיהו שם במילים ותמונות

 

איתי קרין שורר על 'ריח של קפה' -

בסוף אלון הגליל היה מקום כה יפה

שם אפשר היה לעמוד ולהריח קפה

היה שם מחסן ישן עם מעט חלונות וארובה יחידה

מכונת קלייה, מכונת קפה, פינת ישיבה ונשים בחופשת לידה

בעלי הבית ומספר עובדות נהדרות

טרחו כל היום והכינו קפה בכל הצורות

 

קפה קטן וקפה גדול

קפה יקר וקפה בזול

פנג'יאה, מדירה, אורגני וקפה סתם

לעשירים ולכולם

והריח בחינם וכל התושבים עוצרים ומריחים...

 

עצרו הילדים שרצו בשכונה

עצר האוטובוס כאן ממש מעבר לפינה

החתולים הפסיקו לברוח מהכלבים

האהובות באו לשתות קפה עם האהובים

אלו נתנו בראש לפרוסת עוגה וברכו על החיים הנהדרים

וחלק הזמינו אייס עם חיזוק ורכלו על אחרים

כולם הביטו משתהים אל הארובה המזדקרת ממחסן פרסקו היפה

ולאט לאט האף שלהם, התמלא בריח של קפה

 

קפה קטן וקפה גדול

קפה יקר וקפה בזול

פנג'יאה, מדירה, אורגני וקפה סתם

לעשירים ולכולם

והריח בחינם וכל התושבים עוצרים ומריחים...

לפני כחודש עברתם לסוף כפר זרזיר, לא רחוק מבית האופה

ומהיום שם אפשר לעמוד ולהריח קפה

היום זהו טקס החנוכה של הקפה קהילתי

בלי הקלייה ועם רצון לשמר את הממד החברתי

עם ארומה של אהובה, אלון, שרונה וצוות העובדות

זהו המקום הראוי ביותר לכם להודות

***********

אהובה סיפרה -

מפרסקו

לפני למעלה מ-13 שנים קיבלנו את פרסקו למשמורת. פרסקו של אז היה תחביב של איש הייטק - ירון ברייטמן והתנהל בחצי מהצימר של משפחת דגן. המשמורת בת השנתיים הפכה לבעלות מלאה שלנו. מספר הלקוחות הקבועים גדל והמקום היה קטן מלהכיל את כל הנדרש, לכן חיפשנו מקום לעבור אליו.

במרכז היישוב, מאחורי פינת המחזור הישנה הייתה סככה, שבעבר שימשה מסגרייה, ולידה מפעל הנרות השרוף שממנו נותר רק קיר אחד וגג. לאחר שקיבלנו את הסכמת הועד החקלאי שיפצנו והפכנו את המקום למפעל קטן.

כעבור כשנתיים שוב התרבו הלקוחות, התחלנו להוציא בר-קפה לאירועים והמקום שוב נעשה צר מלהכיל את כל מה שייעדנו לו. החלטנו לחפש מקום חדש, נוח יותר וגדול יותר. כמעט סגרנו על שכירות בזרזיר ובדיוק נוצרה אופציית התרחבות לעומק הסככה. החלטנו להשאר באלון הגליל, להגדיל ושוב לשפץ את המקום ולקחת סיכון ש...מתישהו נצטרך לעזוב.

הקצינו חדרון קטן למי שרוצה לטעום את הקפה בנינוחות, בהמשך הוספנו לו שולחן פיקניק בחוץ – אולי מישהו ירצה לשבת שם והתחלנו בטיפוח הגינון הסביבתי.

לאט לאט התרבו המבקרים, וכשרותם בנה שולחנות וספסלים ממשטחים ממוחזרים הפך המקום לפעיל ממש והפינה מתחת לאלון הלכה והתמלאה. היה לנו חשוב שהמקום ישמש למפגש בין אנשי היישוב. רצינו שהכסף לא יהווה מכשול וגם כשאין ארנק בכיס אפשר להרגיש בנוח להסב לכוס קפה. כחלק מהתהליך החברתי עסקנו לא מעט בעידוד יולדות לבלות בבית הקפה השכונתי.

יום שישי בבוקר הפך ליום המוקדש כולו לאירוח תושבי אלון הגליל ואנשים מהאזור. יחד עם יום שישי נוספה שרונה לתמונה והפכה את "קפה בפרסקו" למושג מוכר. זמן קצר לאחר שהצטרפה לצוות העובדים, יזמה את הפתיחה גם בימי שלישי אחה"צ.

בדרכה מיוחדת "אספה" שרונה שותי קפה קבועים, שכנים מהפזורה ועוברי אורח מוקסמים. ביחד עם המאפים המשובחים של נאוה הפכה את פרסקו לשוקק חיים.

כדבר המשורר : "לכל דבר טוב יש סוף" שוב התרחבנו ושוב נאלצים לעבור למקום גדול יותר. היוזמה הקהילתית באה בזמן ובהחלט מקלה על הקושי שבעזיבת הפינה שהפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו בעשור האחרון.

אנחנו שמחים שפרסקו הפכה לאלונה, נרגשים לראות כל כך הרבה אנשים שותפים לעשייה, נהנים לחזות בקהילתיות המתקיימת כאן בכל יופיה ומודים לכולכם על התמיכה, הפירגון והאהבה.

**********

עידית שגב:

להבדיל מעוגות של הקפה הנעשות בבתי האופות והאופים ממיטב המצרכים, העוגה ששמה אלונה היא בחושה פשוטה מחבילה מוכנה. והמתכון הולך ככה:

קחו זוג קולי קפה עם צוות מעולה

1 בית קפה מן המוכן, עדיף מסוג פרסקו אורגינל

כמה שוטים של אספרסו חזק

שמנה וסלתה של ותיקי וותיקות הישוב

כדאי לחזק במתנדבים ומתנדבות צעירים יותר

לערבב היטב, ולתת לעבוד כחודשיים.

ההתפחה של עוגת אלונה דורשת תנאים לא סטנדרטיים כמו שבירת פתחים וניסור ברזלים

קירות מסויידים, משקופי עץ חדשים

ובר אקליפטוס מסוקס

רהיטים costum made, כריות

ומדפים ופינות לילדים ולאנשי המחשבים

והמון אהבה של מלאן מ ת נ ד ב י ם.

אהבה, אתן ודאי יודעות וכמה גם זוכרים

מייצרת אנרגיה, וחום שלהתפחה עוזרים.

ובכן,

הבלילה תפחה בחסות המקום שהלך ושינה צורה

וכשהגיע הרגע הדלתות נפתחו

מלצרים ובריסטות התיצבו

אלונה יצאה מהתנור

צבעונית, ריחנית, טעימה ובעיקר,

דומה נורא להורים:

בחושה אבל עם סטייל!

קפה אלונה אותו אנו חונכים היום קם כחזון של אנשי הקהילה ועל רצונינו ועמלינו הוא יפרח וישגשג. רבות הדרכים לקחת חלק בהרפתקאה הזו ובטוח גם כאלו שאנחנו,הצוות, לא חשבנו עליהן.

העניין הוא לא להסס אלא להגיע ולבוא ולשבת לקפה ולהעלות רעיונות וכמובן להרשם לאופות ולמכיני הכריכים, לתכנית ההתנדבות והתרומה עם הפנים החוצה וליוזמות של מפגשי החורף פנימה... הכל נרשם, ואט אט גם יצאו הדברים לפועל.

שאי ברכה אלונה, המשיכי לשמח ולהטעים את כולנו ונאמר אמן.

*****

צילומים של אלון לויטה, לימור שגב ואור רם

70558258 10219124381967851 2235587961410289664 o70204236 10219124379527790 3304669471016222720 o70351298 10219124379847798 5004572528400662528 o70597231 10219124374847673 7330334595205824512 o70638686 10219124375447688 4373060087887953920 n70648794 10219124376007702 7672554033118183424 n