שוקל.ת האם בכלל להצביע?

אילן שפיגלר • 17/2/2021 כניסות

קבצים מצורפים:

שוקל

אמרו לך שאין סיכוי למנוע את הקמת המרלו"ג?

 

בשיחות שערכתי עם חברים בקהילה שמעתי כי רבים מהם סבורים שאין כל סיכוי למנוע את הקמת המרלו"ג. זו עובדה מוגמרת, הרכבת יצאה מן התחנה, כך הבינו, ולכן אינם מתכוונים להצביע מחר. 

 

שגיאה זו אינה מקרית. ה"יזמים" של המרלו"ג, כתוארם את עצמם, עמלו והצליחו, באופנים שניתן לכנותם לכל הפחות בלתי-קהילתיים, להפיץ קונספציה שגויה לפיה לא ניתן להתנגד לשימוש בקרקע שייעודה "מלאכה, אחסנה ותעשייה חקלאית" לטובת פריקת מכולות ושילוח משאיות. 

 

צוות הבדיקה פעל תחת קונספציה כוזבת זאת, יש לקוות שבתום-לב, וקבע בפתח המלצתו הסופית     (15.02.2021), העומדת כעת לאישורכם בהצבעה, כי "אין בסיס משפטי למאבק בהקמת המרלו"ג". אך לא זאת מה שקבעה חוות הדעת המשפטית שניתנה לצוות הבדיקה, אלא נאמר שם כי לפרשנותה של עורכת חוות הדעת ההתנגדות "אינה בעלת סיכוי משפטי משמעותי" (27.01.2021, בסעיף 1.6). באסיפת השאלות שהתקיימה הודתה עורכת הדין כי מדובר בעמדתה האישית והבהירה כי אכן קיימות מספר טענות כנגד שימוש בקרקע לצרכי הקמת מרלו"ג כפי המוצע. למרות זאת ועדת הבדיקה מצאה לנכון להסיר לחלוטין מסדר היום את השאלה האם תושבי היישוב מעוניינים להשקיע משאבים משותפים לשם התנגדות לעצם הקמת המרלו"ג. ועדת הבדיקה שוללת בהמלצתה את יכולתכם לומר: אנו לא רוצים את המרכז הלוגיסטי הזה בכניסה ליישוב.

 

יש בידיכם אפשרות להתנגד והיא ממשית וקיימת כל עוד לא תוותרו על זכותכם לעשות כן. 

 

דמיינו ברוחכם את מציאות החיים עם מרכז לוגיסיטי עצום כזה בפאתי היישוב, עם עומס תנועה וכנראה גם פקקים של משאיות ענק ו"רגילות" (גם בכניסה והיציאה אל הכביש הראשי ולא רק בכיכר הרפתות), את הרעש הבלתי פוסק בואדי המערבי, את קבלת הפנים על ידי מבנה מפלצתי ענק ואטום במבואות הכניסה ליישוב. אל תאפשרו לדעות מסולפות להרפות את ידיכם מזכות ההתנגדות, צאו להצביע ודרשו להקצות משאבים זעומים, יחסית לעניין, על מנת לנסות למנוע את הקמת המרלו"ג.

 

חשוב להבהיר ולהדגיש:

ההתנגדות למרלו"ג אינה פוגעת בזכותם הקניינית של ה"יזמים" - זכותם להקים על הקרקע מבני "מלאכה, אחסנה ותעשייה חלקאית", והם מוזמנים לעשות זאת, אך לא להקים מרכז לוגיסטי.

 

ההתנגדות אינה מורידה מחובת ה"יזמים" לשלם ארנונה על המרלו"ג - בין אם ההכנסה תהייה בגובה 729 אלף ש"ח לשנה, כפי הנטען על ידי צוות הבדיקה, ובין אם חצי מכך, עדיין מדובר בסכום משמעותי שיכול לסייע רבות לקהילה. ברם, עצם ההתנגדות אינה מורידה מחבותו של המרלו"ג, או כל מבנה אחר שיוקם שם, לשלם ארנונה. כל מבנה שה"יזמים" ייבנו בשטח יידרש לשלם ארנונה.

 

כל בית ביישוב גרם לפגיעה בסביבה - ייתכן, אך זו הייתה החלטת היישוב, הקמת המרלו"ג אינה כך. 

 

צאו להצביע על עתיד היישוב של משפחתכם!


בהערה לסיום - הצטערתי להיווכח כי יש מי שסבור כי חברי קהילה שאינם בעלי נכס כלל אינם רשאיים להשתתף בדיון בנושא בעל השפעה כה רבה על איכות חיי הקהילה. משפחתי ואני חלק מקהילת אלון הגליל, אנו מגדלים שני ילדים ביישוב ומשתדלים לתרום לשיפורו באופן פעיל ובאהבה גדולה. כשותפים בקהילה, המשלמים "מיסי אגודה", גם דעתנו יכולה וצריכה להישמע. כאשר אתם שוקלים האם להשתתף בהצבעה, אנא זכרו שישנם חברי קהילה שאינם רשאים להצביע וקולכם הוא גם קולם.


 

                                                                              בברכה ותודה,

                                                                                 אילן שפיגלר